Squaredansen i de elektroniske medier

Det skete engang i gamle dage, at to tossede squaredancere fik den idé, at der manglede et medie, hvor squaredansere kunne skrive løst og fast om indtryk fra stævner, begivenheder, oplevelser og meget, meget mere.  Dengang i gamle dage var næsten al omtale - også i Highlights - "topstyret" og som oftest skrevet af klubbernes og DAASDCs bestyrelser, og da Highlights er et trykt medie, gik der måneder fra en begivenhed havde fundet sted, til den kunne omtales.

De to tossede square dancere var Poul Tyrrell og Per Hertz, og resultatet blev SuperSquares.dk.  I en række år fungerede dette website som delingssted for billeder, videoer, historier, stævneinformationer, undervisningsinformationer - på tværs af klubber!  Det var noget af en revolution, og Poul og jeg nød at skrive vores - altid positive - artikler med omtaler, billeder og forslag.  Ofte var arrangørerne ikke kommet hjem efter oprydning, før der var billeder fra dansen på SuperSquares.dk.
 
Men de digitale medier står ikke stille.  Sidste år skete så den næste digitale revolution af squaredanserverdenen - dannelse af Facebook-gruppen DAASDC.  Til forskel fra SuperSquares.dk kan ALLE, som har en internetforbindelse (og er på Facebook), skrive indlæg her - og rigtig mange gør det. Sidst, jeg kiggede efter, havde gruppen 320 medlemmer, og den er synlig for alle, der er på Facebook - også for ikke-squaredansere.

Ikke nok med det - når folk har skrevet indlæg, kan andre frit kommentere på det.  Det sker også flittigt - og altid med en positiv tilgang og med et blink i øjet.

Nogle eksempler viser, hvad der er gang i:

Bent Husted: "Nu er man spændt!!  Der kom i aften 11 helt nye dansere til prøvedans i Galten - de var rigtigt gode, så håber de hænger på.  I bonus fik vi besøg af en håndfuld piger fra 7. x, som også fik lov at prøve - og de smilede hele tiden!!"
 
Maja Hartmann Tyrrell: "Netop kommet hjem efter en kanon dans i Helsinge med Søren Lindergaard :-) Tak til Helsinge for et fantastisk flot arrangement og alle I dejlige dansere og selvfølgelig til Søren :-) Er bare helt høj :-) skønt ♥"

Birthe Larsen:  "Nytårsdansen hos Granny square i Sorø i går, fantastisk dejlig, at så mange kom forbi til en hyggelig aften med Tommy og Lone som callere."

Samtidig er det blevet stedet, hvor billeder fra squaredansen bliver delt.  Der er nu næsten 200 squaredansbilleder fra nær og fjern - og i tillæg et voksende antal videoer.

Det er en fabelagtig udvikling.  Facebook som medie støtter i sig selv den nære kontakt - på tværs af klubber, regioner og danseniveauer ("programmer", sorry, Tommy), og samtidig "demokratiserer" det hele sagen - det er lige nemt for os menige dansere og for "organisationsfolk" at komme til orde!
 
Jeg må tilstå, at SuperSquares.dk teknologisk er overhalet indenom.  Men det er tørre tårer, Poul og jeg græder over det.  

SuperSquares.dk havde sin mission og sin tid, og nu er der kommet noget, der tjener samme formål, bare hurtigere, bedre og mere "demokratisk".  

Stor cadeau til Bent Husted og Lotte Vangsgaard for at få Facebook-gruppen op at stå.

SuperSquares.dk takker derfor af og overlader mæt af dage stafetten til næste generation.  

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Diskografi - Michael Jackson

Michael Jackson biogra